HomeVacaturesContact

Passiefhuis kozijn met een EPC van 0,2 is zijn tijd ver vooruit

Geïsoleerd hout; de basis van het Passiefkozijn

TimmerSelekt Doornenbal is zijn tijd vaak ver vooruit. Zeven jaar geleden al leverde Doornenbal het Passiefhuis kozijn. Gemaakt van geïsoleerd hout en uitgevoerd met triple glas heeft het een U-waarde van 0,80 W/m2K. Naast geïsoleerd hout kan het kozijn ook worden uitgevoerd in het geisoleerde CD-Aluwood.

Het Passiefhuis kozijn heeft een tussenlaag van isolatie. Het wordt prefab in de fabriek geproduceerd. Belangrijk is, dat het op de juiste manier wordt gemonteerd, zonder koudebruggen en luchtdoorlatingen. Proeven toonden aan dat met een kozijn gemaakt van geïsoleerd hout, in combinatie met een casco van houtskeletbouw, de 0,2 haalbaar is. Onlangs werd het kozijn toegepast in het EKOLODGE, een ontwikkeling van Van Keulen Bouw. Het project werd gehonoreerd met het keurmerk: Passief Bouwen.

Met het Passiefhuis kozijn brengt TimmerSelekt Doornenbal nu al het kozijn van de toekomst. Het levert een maximale energiebesparing tot wel 80%. Verder is het milieuvriendelijk en duurzaam. Door het toepassen van ademende materialen, zoals hout, wordt in elk gebouw een prettig woonklimaat gecreëerd. De woning kan lucht en vocht beter reguleren, waardoor het huis niet aanvoelt als een plastic zak. De basis van het Passiefhuis is een luchtdichte constructie, de juiste isolatie en een zodanige situering dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van zonne-energie. De geïsoleerde kozijnen en het frame van houtskeletbouw vormen daarbij belangrijke uitgangspunten.

Een mooi voorbeeld van een passief woning is de woning te Heerenveen: http://www.passiefhuisheerenveen.nl/bouw/