HomeVacaturesContact

TimmerSelekt Doornenbal; Altijd hun tijd vooruit!

In 2006 ontving Carel Doornenbal met TimmerSelekt Doornenbal ‘de Prijs van de Beste Ondernemer van Veenendaal’. Maar eigenlijk had hij al veel eerder en veel vaker ‘de prijs van meest innovatieve ondernemer’ verdiend.

Want vanaf de start van Timmerfabriek Doornenbal staat het bedrijf voor ‘innovatie en ontwikkeling’. Dat maakt deze timmerfabriek sterk onderscheidend. Die manier van denken tilde het bedrijf door de jaren heen over alle economische drempels. Maar het maakt hen ook juist in deze tijd uitermate geschikt als partner in het bouwproces. Want TimmerSelekt Doornenbal zoekt graag met de opdrachtgever samen naar ‘maatwerk oplossingen’, in product, houtsoort en in logistiek.

COMBI-kozijn

TimmerSelekt Doornenbal wordt gedreven door visie en het zoeken naar oplossingen en mogelijkheden. Het COMBI-kozijn is een sprekend voorbeeld. Doornenbal hanteert al jarenlang de visie: ‘Het juiste hout, op de juiste plaats’. Toen iedereen schreeuwde dat FSC®-hout niet in voldoende mate leverbaar was, kwam Doornenbal met het COMBI-kozijn. Hij zei: “Je moet hardhout alleen daar gebruiken waar het kozijn kwetsbaar is!”

Concepten

Ook was hij vanaf het begin een groot voorvechter voor het ‘conceptdenken’. Want alleen door het kozijn volledig onder Concept III aan te leveren, afgeschilderd en beglaasd, wordt voorkomen dat nog voor het in het werk wordt geplaatst, zwaar is aangeslagen. Nu beschikt TimmerSelekt Doornenbal over supermoderne lak- en beglazingsstraten, waardoor bijna 100 procent van alle kozijnen beglaasd en afgelakt de fabriek verlaten. Daarmee kan het houten kozijn in onderhoud en duurzaamheid wedijveren met alle andere materialen.

15 jaar onderhoudsarm

“Ook een houten kozijn is onderhoudsarm", is de stellige overtuiging van Carel Doornenbal. Zijn drang naar vernieuwing zei hem dat dit mogelijk moest zijn. Nu bewijst Timmerselekt Doornenbal dat het wel degelijk kan.

En Timmerselekt Doornenbal staat daarin niet stil want momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van de volgende stap naar een kozijn dat een ‘woningleven lang’ mee gaat.

Innovaties en ontwikkelingen staan bij
TimmerSelekt Doornenbal nooit stil!