HomeVacaturesContact

Algemeen

In 1990 heeft TimmerSelekt Doornenbal een lamineerfabriek opgericht. Daar richtte Doornenbal zich met name op het vingerlassen en lamineren van niet-tropisch en Europees hardhout (FSC® Robinia). In de opvolgende jaren is de productiemethode aangepast aan de eisen van de tijd. Op dit moment werken hier negen medewerkers. Zij beschikken over een geavanceerde vingerlasmachine en gebruiken de beste lijmen, zoals getest door o.a. de Stichting Hout Research. Op deze manier komen ze tot sterke en duurzame producten die zorgen voor het mooiste resultaat.

Lijmen

Voor het vingerlassen wordt de best mogelijke lijm gebruikt. Deze lijm bestaat uit een formaldehydevrije, watergebaseerde kleefstof op basis van een hoogwaardig emulsiepolymeer. Door middel van isocyanaat toevoeging in de vorm van verharder ontstaat een lijmverbinding met uitstekende water- en warmtebestendigheid. Het lijmsysteem voldoet dan ook met ruime marge aan de duurzaamheidklasse D4 van de Europese standaard EN 204/205 en aan de WATT 91 test (warmtebestendigheid).
De lijm met de verharder heeft voldoende voegenvullende eigenschappen en geeft een harde, maar toch ook enigszins flexibele lijmvoeg. Het lijmsysteem is uitermate geschikt voor het vingerlassen van alle hard- en zachthoutsoorten, waaraan hoge buitenduurzaamheideisen worden gesteld.

Hout combinaties:

De houtcombinaties die door ons gevingerlast worden zijn o.a. FSC Robinia met FCS Vuren (FSC RoVu), FSC Sapupira met FSC Vuren (FSC SaVu), FSC Robinia met FSC inlands Lariks (FSC RoLa).

Ook vingerlassen wij houtcombinaties voor damwanden